ChatGPT Nedir, Nasıl Kullanılır? - NovaSofya

ChatGPT Nedir, Nasıl Kullanılır?

ChatGPT, OpenAI tarafından geliştirilen güçlü bir yapay zeka botudur. Yapımcıları Altman, Musk ve diğer Silikon Vadisi yatırımcıları, 2015 yılında kar amacı gütmeyen bir yapay zeka araştırma kuruluşu oluşturdu ve 30 Kasım 2022’de dünyaya tanıttı. ChatGPT, Üretken Önceden Eğitilmiş Bir Sohbet Transformatörüdür (Generative Pre-Trained Transformer). İnsan konuşmasını anlayabilen ve insanlar tarafından kolayca anlaşılan derinlemesine yazılar üretebilen güçlü bir yapay zeka botudur. Chatgpt’de soru cevap formatı kullanımı onu daha da ilginç kılmaktadır.

ChatGPT ücretsiz mi?
Evet, sohbet GPT kullanımı ücretsizdir. Ancak, ABD’de OpenAI tarafından Chat GPT’nin ücretli bir sürümü de başlatıldı. Chat GPT’nin ücretli sürümüne ChatGPT Plus adı verildi. Chat GPT’nin ücretli sürümünü kullanmak isteyen kişiler, aylık 20 ABD Doları ödeyerek kullanabilmektedir. Bunu kullanmanın bedelini ödemek istemeyen kişiler ise uygulamanın ücretsiz sürümünü kullanabilir.

ChatGPT’ye Nasıl Erişebilirsiniz?
Chatgpt’ye mobil tarayıcınızdan veya bilgisayarınızdan / dizüstü bilgisayarınızdan erişilebilir. ChatGPT kullanmak çok kolaydır. Chatgpt’nin nasıl kullanılacağını bilmek için aşağıda belirtilen adımları izleyin:

Adım 1: https://chat.openai.com/auth/login linkini ziyaret edin.

Adım 2: Tam adınızı girerek bu web sitesine kaydolun.

Adım 3: Hesabınızı cep telefonunuza veya e-posta kimliğinize gönderilen bir kod aracılığıyla doğrulayın.

Adım 4: Doğrulama sizin tarafınızdan tamamlandıktan sonra, kullanmaya başlayabilirsiniz.

ChatGPT’de ne tür sorular sorabilirsiniz?
ChatGPT hakkında algılar o kadar fazla hızlandı ki, bu teknoloji yakın gelecekte büyük bir potansiyele sahip olacağı kaçınılmaz hale geldi. ChatGPT’nin günlük hayatta bu kadar çok kullanımı her yaş grubundan insanın dikkatini çekmiştir. ChatGPT, metinler aracılığıyla insan benzeri yanıtlar üretebilmektedir. Soruları net ve konuşma tonunda cevaplama yeteneğine sahiptir. Kodlar oluşturabilir, hikayeler, şiirler vb. yazabilir. Bir insanın yapabileceği şekilde yanıtlar üretip doğal cevaplar verebilmektedir. ChatGPT’nin bazı kullanımlarına bir göz atalım:

Kod yazabilir.
Çeviriler yapabilir.
Metinlerden ayıklamalar yapabilir.
Şarkılar, etkinlik fikirleri vb. öneriler yapabilir.
Şiir veya metinler yazabilir.
Okul veya kolej projeniz için bir makale dahi yazabilir.
Size sevdiğiniz bir yemeğin tarifini verebilir.

ChatGPT ile yapabileceğinize bir örnek:


ChatGPT, Google’dan daha mı iyi?
Google arama, size sorularınızla alakalı web sitelerinin bir listesini vererek sorularınıza önerilen yanıtları almanıza yardımcı olur. Öte yandan, ChatGPT size doğal bir akışta doğru cevapları verir. Bir rehber kitap kullanmak gibidir.

ChatGPT başlatıldığından beri ChatGPT ile Google arama arasında çok fazla karşılaştırma yapıldı. Ancak, bu sorunun cevabını alabilmek için ChatGPT’yi kullanırken daha derin bir analiz yapılmalıdır. ChatGPT aracılığıyla yanıt almak demek, bilgi kaynağı, alıntı veya ona bağlı bağlantı olmadan ham metin almaktır. Kullanırken cevapları doğrulamanız tavsiye edilmektedir.

Google arama’da aldığınız her yanıt, kendi geniş dil modelleri ve algoritması üzerinde çalışır ve size en güvenilir bilgileri sunmak için kapsamlı yapay zeka kullanır. ChatGPT içerik oluşturucularının yakın gelecekte Google arama’ya karşı rekabet edebilecek daha fazla özellik ile onu kesinlikle değiştireceği söylenebilir.

ChatGPT’nin şu anda kapasitede olması ne anlama geliyor?
Kullanıcılar ChatGPT web sitesine giriş yaptıklarında, “ChatGPT is at capacity right now” yazan bir mesajla karşılaşırlar. Bu, çok sayıda kişinin ChatGPT’yi sunucunun kapasitesinden daha fazla kullanmaya çalıştığı ve böylece bazı kullanıcılar için siteye erişmeye soruna neden olduğu anlamına gelir. Bu kendi içinde ChatGPT’nin insanlar arasındaki önemini vurgulamaktadır. Bunu önlemek için, insanlar siteyi bir süre sonra ziyaret edebilir veya periyodik olarak yenileyebilir.

“ChatGPT is at capacity right now” mesajı almanın yanı sıra, insanlar 1020 hata koduyla, ağ kullanılamıyor gibi hatalarla da karşılaşırlar. Bu, Chatbot’un sunucuları, aldıkları istek hacminden daralmasıyla olur.

Google Bard AI
Yapay zeka botuna karşı rekabet etmek için Google, adı Google Bard olan kendi yapay zekasını başlattı. Şubat 2023’te piyasaya sürüldü ve Lamda Modeli (Diyalog Uygulamaları için Dil Modeli) üzerinde geliştirildi. Bu, sorularınıza ChatGPT’ye benzer şekilde konuşmalı bir şekilde yanıt verebileceği anlamına gelir.

Ancak, lansmanından birkaç gün sonra, uygunsuz olgusal veriler verdiği için eleştirildi. Bu nedenle, hala geliştirme aşamasındadır. Bu nedenle,%100 doğrulukla mükemmel bir şekilde kullanılabilmesi için Google çalışanları, ChatGPT ile rekabet edebilmek için hızla çalışmaktadır.

ChatGPT Alternatifi
ChatGPT, türevinde geliştirilen ilk araç değildir. Geçmişte insan sorunlarını çözebilen birçok başka yapay zeka sohbet robotu türü geliştirilmiştir.

ChatGPT‘nin en iyi alternatifleri:

Replika
ChatSonic
Microsoft Bing
Jasper Chat
Character AI
YouChat
DialoGPT

Bir yanıt yazın